Ainekset

Pohja

0,5 pussia (210 g)  Jyväshyvä Kaurakeksejä
150 g  voita

Täyte

600 g (3 rasiaa) maustamatonta tuorejuustoa
150 g  ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl  sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
¾ dl  perunajauhoja

Tarjoiluun 

  tuoreita vadelmia

Tee näin

Hienonna Jyväshyvä Kaurakeksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 20–22 cm) pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Mittaa kaikki täytteen ainekset kermaa ja perunajauhoja lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita perunajauhot sekä kerma ja lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.

Laita uunin pohjalle alumiinifolion pala ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla 1 tunti. Mikäli kakku uhkaa tummua liikaa voit peittää kakun leivinpaperipalalla.

Tarjoa kakku jäähtyneenä ja jääkaappikylmänä, mieluiten seuraavana päivänä. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.