Ainekset

Pohja

175 g Jyväshyvä Kaurakeksejä 
50 g voita sulatettuna

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia tai vaniljajogurttia
1 ½ dl  sokeria 
2- 3 tl  vaniljasokeria
1 sitruunan mehu (n. 4 rkl)
4 liivatetta
2 dl  kuohukermaa

Omenaviipaleita

  Omenaviipaleita 

Tee näin

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Jäähdytä hetki. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma ja lisää se tuorejuusto-jogurttiseokseen.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

Koristeluun

Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi kakun päälle. Sivele omenasiivut sitruunanmehulla, jotta ne eivät tummu.