Ainekset (8-10:lle)

Pohja:

175 g Jyväshyvä kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte:

175 g Jyväshyvä kaurakeksejä
5 kpl liivatelehteä
100 g Fazer Ögon valkoista suklaata
4 dl kuohukermaa
2 prk maitorahkaa
1/2 sitruunan mehu
2 dl lakkahilloa

Pinnalle:

1 dl lakkahilloa
2 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna
  Fazer Ögon valkosuklaata lastuina

Tee näin

Hienonna pohjan kaurakeksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle.

Hienonna myös täytteen kaurakeksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon maitorahka. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi täytteeseen huoneenlämpöinen lakkahillo ja sulatettu suklaa. Kokoa keksipohjan päälle kerroksittain täytettä ja keksijauhelmaa niin, että päällimmäiseksi jää täytekerros.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 5-6 tunniksi tai yön yli. Koristele kakun pinta lakkahillolla, kermavaahdolla ja valkosuklaalastuilla.