Ainekset (8-10:lle)

Pohja:

175 g Jyväshyvä kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:

175 g Jyväshyvä kaurakeksejä
5 kpl liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl lemon curdia
1 dl tomusokeria
1 dl limoncello-likööriä
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

Pinnalle:

2 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
1 dl lemon curdia
  syötäviä kukkia
  Jyväshyvä kaurakeksejä murustettuna

Tee näin

Hienonna kaurakeksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Hienonna loput kaurakeksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon lemon curd, tomusokeri, limoncello ja vaniljasokeri. Sekoita juustoseokseen kermavaahto. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lusikoi keksipohjan päälle puolet täytteestä. Tee sitten keksijauhelmasta oma kerros ja lisää loput täytteestä. Viimeistele vielä pinta keksijauhelmalla.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli. Sekoita jogurtti ja lemon curd. Levitä jogurttiseosta kakun pinnalle. Koristele syötävillä kukilla ja keksinmuruilla.