Ainekset (8-10:lle)

175 g Jyväshyvä Suklaapisara tai kaurakeksejä
35 g voita

Täyte

5 liivatelehteä
3 dl  kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
0,5-1 dl tomusokeria
0,5  sitruunan mehu
   

Pinnalle

Jyväshyvä kaurakeksi keskustaksi kukkaan
Mansikoita, mustaherukoita, punaherukoita ja yrttejä
Hienonna kaurakeksit tehosekoittimella hienoksi. Jätä yksi keksi kakun pinnalle kukan keskustaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita juustoseokseen kermavaahto. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lusikoi keksipohjan päälle täyte.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli.

Tee näin

Koristelu:

Laita aluksi kakun keskelle keksi. Leikkaa osa mansikoista viipaleiksi. Lado mansikkaviipaleet kehäksi keskustan ympärille. Tee edellisen kehän ympärille uusi kehä. Tee yhteensä 3 kehää. Leikkaa loput mansikat kolmion muotoisiksi paloiksi. Asettele mansikkalohkot lomittain kehien päälle. Näin saat kakkuun kolmiulotteisen vaikutelman. Lisää punaherukoita ja yrttejä koristeeksi.