Ainekset (6-8:lle)

175 g Jyväshyvä Kaurakeksejä
5 kpl keskikokoista omenaa
50 g voita
0,5 dl siirappia (tai hunajaa)
1 tl kanelia
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g mantelilastuja

Tee näin

Murskaa keksit rouheasti käsissä vuoan pohjalle. Ota muutama keksi sivuun koristelua varten. Lohko omenat ja paista niitä muutama minuutti pannulla voin, siirapin ja kanelin seoksessa. Anna omenoiden jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sokerit kermavaahdon joukkoon. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla. Lusikoi omenat murskattujen keksien päälle. Levitä päälle kermavaahto ja koristele mantelilastuilla ja keksimurskalla.

Vinkki: Kokeile kermavaahdon sijaan vaniljajäätelöä!