Ainekset (8 annosta)

4 dl  vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
50 g  voita
2 dl  piimää tai maustamatonta jogurttia 
2 dl  Jyväshyvä Luonnonhyvät Karpalo -keksejä murennettuna
Voiteluun 1 kananmuna + loraus maitoa

Tee näin

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko voi ja nypi se sormin kuivien aineiden sekaan. Lisää piimä tai jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Murenna Luonnonhyvät Karpalo -keksit ja lisää ne taikinan joukkoon.

Painele taikina noin kolmen sentin paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (esimerkiksi lasilla) paloja. Nosta skonssit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kananmunan ja maidon seoksella. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Tarjoile skonssit esimerkiksi kermavaahdon ja hillon tai tuoreiden marjojen kanssa.