Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein työssämme. Toivottavasti löydät niistä avun ongelmaasi. Jos kuitenkin käy niin, että ongelma ei ratkea, otathan yhteyttä suoraan meihin.

Saatavuus

Mistä voi ostaa Jyväshyvä-tuotteita?

Jyväshyvä-tuotteita on saatavilla useimmista päivittäistavaraliikkeistä Suomessa. Jos jotain tiettyä tuotetta ei löydy omasta kaupastasi, voit tiedustella saatavuutta suoraan kaupasta.

Fazerin tuotteita myydään myös Fazer Experience -vierailukeskuksessa Vantaalla.

Miksi tuotteita poistuu valikoimista?

Uudistamme valikoimaamme jatkuvasti kuluttajien toiveiden mukaisesti ja joskus vanhojen tuotteiden on tehtävä tilaa uusille. 

Miten toimin, jos tuotteessa on virhe?

Jos tuote tai pakkaus on virheellinen, paras tapa lähestyä meitä on palautelomake. Lomakkeella voit lähettää kuvan tuotteessa tai pakkauksesta ja saatamme pyytää lähettämään tuotteen tai pakkauksen meille jatkotutkimuksia varten. Tämän vuoksi on tärkeää säästää tuote vähintään kahden viikon ajan.

Säilyvyys ja säilytys

Miten parasta ennen -päiväys eroaa viimeisestä käyttöpäivästä?

Parasta ennen -päiväys kertoo, että vähintään tähän päivään asti tuote säilyttää oikein säilytettynä tyypilliset ominaisuutensa. Tuotetta saa pitää myynnissä ja käyttää päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden voi arvioida aistinvaraisesti.

Viimeinen käyttöpäivä tulee merkitä mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää tämän päivän jälkeen.

Miten kierrätän erilaiset pakkaukset?

Olemme koonneet erillisen artikkelin erilaisten pakkausten kierrätysohjeista.

Lue lisää kierrätysvinkeistä.

Ruokavaliot

Löytyykö Jyväshyvän valikoimasta vegaanisia tuotteita?

Voit  hakea ja rajata vegaanisia tuotteita tuotehakusivulla.

Hae tuotetietoja tuotehakusivulla.

Mitkä ainesosat ovat eläinperäisiä?

Tyypillisimpiä eläinperäisiä raaka-aineita tuotteissa ovat maitotuotteet ja kananmuna. Joissakin tuotteissa käytettävistä ainesosista eläinperäisiä ovat mm. liivate, hunaja, karmiinihappo, karmiini ja kokkiniili (E120) sekä sellakka (E904).

Tuotteiden ainesosaluettelot voi tarkistaa tuotehausta.

Ovatko lesitiini, aromit ja emulgointiaineet kasviperäisiä?

Kyllä. Suklaa- ja keksituotteissa käytetään soijalesitiiniä. Myös käyttämämme aromit ja emulgointiaineet ovat kasviperäisiä myös E472e.

Raaka-aineet ja vastuullisuus

Miksi Fazer käyttää palmuöljyä ja onko hankinta vastuullista?

Palmuöljyllä on hyödyllisiä teknisiä ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä käytetään melko yleisesti leipomo- ja elintarviketeollisuudessa. Fazerin tuotteista palmuöljyä sisältävät keksit, eräät kahvileivät ja makeisten täytteet. Kaikki Fazerin käyttämä palmuöljy on sertifioitua.

Lue lisää palmuöljyn käytöstä.

Mitkä ovat Fazerin eettiset periaatteet?

Fazer-konsernin eettiset periaatteet perustuvat arvoihimme sekä kansainvälisiin, YK:n Global Compactin periaatteisiin, joiden tavoitteena on edistää yritysten kestävää kehitystä ja hyvää yrityskansalaisuutta. Eettiset periaatteet ohjaavat työtämme kaikilla liiketoiminta-alueilla ja kaikissa toimintamaissa.

Lue lisää eettisistä periaatteistamme.

Miten ympäristö otetaan huomioon Fazerin toiminnassa?

Ruuantuotannolla on suuri vaikutus ympäristöön. Painopisteet ympäristötyössämme ovat energiatehokkuus, jäte ja raaka-ainehävikki, veden käyttö, kestävä viljely ja tietoisuuden lisääminen. Tarjoomassa pienennämme ympäristövaikutuksia erityisesti lisäämällä kasvisten osuutta ja kasvipohjaisia tuotteita.

Lue lisää ympäristövastuusta.