
Ainekset
Pohja
0,5 pussia (210 g) | Jyväshyvä Kaurakeksejä |
150 g | voita |
Täyte
600 g (3 rasiaa) | maustamatonta tuorejuustoa |
150 g | ranskankermaa |
2 rkl | sitruunamehua |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
4 | kananmunaa |
1 dl | kuohukermaa |
¾ dl | perunajauhoja |
Tarjoiluun
tuoreita vadelmia |
Tee näin
Hienonna Jyväshyvä Kaurakeksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 20–22 cm) pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Mittaa kaikki täytteen ainekset kermaa ja perunajauhoja lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita perunajauhot sekä kerma ja lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Laita uunin pohjalle alumiinifolion pala ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla 1 tunti. Mikäli kakku uhkaa tummua liikaa voit peittää kakun leivinpaperipalalla.
Tarjoa kakku jäähtyneenä ja jääkaappikylmänä, mieluiten seuraavana päivänä. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.