
Ainekset
Pohja
175 g | Jyväshyvä Kaurakeksejä |
50 g | voita sulatettuna |
Täyte
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 dl | maustamatonta jogurttia tai vaniljajogurttia |
1 ½ dl | sokeria |
2- 3 tl | vaniljasokeria |
1 | sitruunan mehu (n. 4 rkl) |
4 | liivatetta |
2 dl | kuohukermaa |
Omenaviipaleita
Omenaviipaleita |
Tee näin
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Jäähdytä hetki. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma ja lisää se tuorejuusto-jogurttiseokseen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
Koristeluun
Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi kakun päälle. Sivele omenasiivut sitruunanmehulla, jotta ne eivät tummu.