Ainekset

Pohja:

150 g Jyväshyvä Suolainen Kinuski -keksejä
50 g voita tai margariinia
0,5 tl kardemummaa jauhettuna

Täyte:

200 g Fazer valkoista leivontasuklaata
3 dl kuohukermaa
400 g sitruunan makuista tuorejuustoa
100 g mustikoita, tuore tai pakaste

Viimeistelyyn: tuoreita mustikoita ja sitruunan kuorta suikaleina

Tee näin

Rouhi keksit tehosekoittimessa. Sulata kattilassa rasva ja lisää kardemumma. Sekoita maustettu voisula keksirouheeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 22 cm) leivinpaperilla ja painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mustikat sekä sulatettu suklaa. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli. Koristele tuoreilla mustikoilla sekä sitruunan kuorisuikaleilla.